Nederland telt zo’n 33.756 hectare aan sportvelden. De omtrek van een hectare is 400 meter. Dat levert bij 33.756 hectare een omtrek van 13.502 kilometer aan randen op. Er zijn ook voetbal- en tennisvelden die 2 tot 4 keer zo veel randen hebben. In totaal schatten we dat er 20.253 kilometer aan randen langs het sportveld liggen. 10% hiervan heeft een goede zoninval en is geschikt voor zonnepanelen langs het veld, dus 2.025 km.

Een mooi voorbeeld van speciale zonnepanelen langs sportvelden is het project Green Boarding van Softs. Softs heeft speciaal voor buitensportverenigingen de multifunctionele Green Boarding ontwikkeld, waarbij een roterend systeem de sportvereniging de keuze geeft om bijvoorbeeld bij mooi weer de zonnepanelen naar voren te draaien en tijdens een wedstrijd de led-reclameborden.

Softs verhuurt de panelen en ontzorgt de sport­club volledig. De zonne-energie is voor de club en van dat geld kan de club verder verduur­zamen. In juni 2019 is de kick-off begonnen met de eerste 25 voetbal­clubs. Het doel is om de clubs van hun energie­rekening af te helpen, zonder initiële investeringen of kosten voor de club of de gemeente. Met het Softs Model dat bij de Green Boarding hoort, kan dit.

In Zeeland staan langs het veld bij Voetbalvereniging Wolfaartsdijk draaiende panelen van Softs met 3 zijden. Ze kunnen dienen als reclameborden voor sponsoren, fijnstoffilters en zonnepanelen. Naast de draaibare panelen staat een ledscherm waarop bedrijven reclame kunnen maken. NOC*NSF riep de vereniging uit tot Sportaccommodatie van het Jaar 2020.